Jak na perfektní teambuilding?

Podle statistik zvyšují efektivitu práce, slouží ke zlepšení výkonu v týmu, mezilidských vztahů a mohou odhalit i případné problémy či třenice mezi zaměstnanci. Mají své věrné příznivce i věčné odpůrce. Jak zařídit, aby na vašem teambuildingu nebyl ani jeden otrávený obličej? Jak zajistit skvělou a uvolněnou atmosféru? Perfektní organizace je nutností. Víme, čeho se vyvarovat, a co naopak docela dobře funguje:

1. Ujasněte si cíle a přizpůsobte teambuilding potřebám vaší firmy. Může sloužit k odreagování, stmelení kolektivu, k podpoře týmové spolupráce, k osvojení si nových dovedností. Sdělte nám svoje představy a my vám je do puntíku splníme.

2. Naplánujte (v ideálním případě) teambuilding na pracovní dobu či všední dny. A přemýšlejte o počasí. Teploty pod bodem mrazu či 30stupňová vedra k venkovním aktivitám moc nevybízejí. Zlatá střední cesta – jarní či brzké podzimní termíny jsou sázkou na jistotu.

3. Vyberte místo. To se snáz řekne, než udělá. Skvělých míst pro teambuilding je spousta, ale aby splňovala všechny vaše požadavky, to už je trochu oříšek. Zajistit perfektní lokalitu a zajímavý indoor či outdoor prostor je pro nás prioritou a event pro vaše zaměstnance zorganizujeme jak v horské chatě uprostřed lesa, tak na parkovišti u vaší firmy.

4. Zábavný a atraktivní program je alfou a omegou dobrého teambuildingu a kreativita je zde na místě. Nabídneme kombinaci neotřelých aktivit ušitou na míru vaší společnosti, aby tento event splnil svůj účel. Umíme zaujmout i ty největší znuděnce a přimět vaše zaměstnance, aby se další akce nemohli dočkat.

5. Dejte svým lidem v aktivitách na výběr a berte v úvahu jejich náturu, osobnost i fyzickou zdatnost. Nucené veselí či povinná sebeprezentace nebo sportovní výkony, které většina nezvládne, nikdy nikoho k efektivitě v práci neposunuly. Vymyslíme varianty pro všechny.

6. Soutěže? Ano, ale přílišné soupeření by v rámci stmelování týmu mohlo nadělat víc škody než užitku. Zamyslete se: Když vyhraje jen jeden, komu tím prospějete? Rádi využíváme aktivity zaměřené na spolupráci a týmové řešení problémů.

7. Udělejte si záznam. Takováto akce si zaslouží dokumentaci. Nafotíme a natočíme váš teambuilding a vytvoříme video. Uchováme tak vaše vzpomínky na ty nejlepší momenty.

8. Nepodceňte catering. Kvalitní jídlo a pití jsou na teambuildingu nutností. Dejte svým zaměstnancům najevo, že si jich vážíte, a dopřejte jim pochoutky, na které budou ještě dlouho vzpomínat. Nachystáme pro vás ideální catering podle vašich možností i představ.

9. Jednotný vizuál, zvací proces nebo vychytaná aplikace povýší teambuilding na jinou úroveň. Navrhneme vašemu eventu jednotnou grafickou podobu a usnadníme organizaci.

10. Co takhle dodat teambuildingu přidanou hodnotu díky CSR aktivitám? Stmelit tým, pobavit se, odreagovat, a navíc v rámci společně stráveného času pomoct dobré věci. To už dokáže vaše kolegy motivovat k lepším výkonům! Tohle jsme vytvořili pro společnost Škofin. Něco zajímavého vymyslíme i pro vás! 

Napište nám a dáme to dohromady.